Vijesti

Šifer: Ratni zločinci na vlasti na Kosovu

Francuski filozof Danijel Šifer istakao je da su danas na Kosovu na vlasti ljudi za koje postoje dokazi da su počinili strašne zločine, na šta su ukazivali mnogi, od /nekadašnjeg glavnog tužioca Haškog tribunala/Karle del Ponte do /nekadašnjeg specijalnog izvjestioca Savjeta Evrope/ Dika Martija.

Šifer je na književnoj večeri u Parizu, gdje je predstavio i svoju knjigu "Kosovski testament", iznio svoja iskustva tokom raspada Jugoslavije. 

"U Bosni sam bio svjedok stvarenja Al kaide i `Islamske države`. Džihadisti su Srbima odsijecali glave i njima igrali fudbal. Sada se to dešava ovdje", rekao je Šifer. 

Šifer je rekao da je knjigu "Kosovski testament", u kojoj se govori o ubistvima Srba i NATO zločinu, pisao kao svjedočanstvo u vidu dnevnika od 24. marta do 10. juna 1999. godine za vrijeme NATO bombardovanja Srbije. 

On je istakao da je knjiga objavljena u ime istorijske istine i protiv nemoralnosti i onih koji su napali Srbiju bez mandata UN-a.

Književnoj večeri u Parizu, koju je organizovao Kulturni centar frankofonskih Belgijanaca "Valonija i Brisel", prisustvovao je i francuski pisac Patrik Beson, koji je rekao da su Srbi svojevremeno predstavljani kao vjerski fanatici, a separatisti iz BiH i sa Kosova kao moderni i civilizovani, dok je bilo sasvim obrnuto.

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog