Intervju

Prilagođavanje promjenama je moguće samo kroz usavršavanje menadžera

III Forum menadžera Republike Srpske, konferencija posvećena usavršavanju, razmjeni znanja i isustva i međusobnom povezivanju menadžera iz Republike Srpske, ove godine se održava 22. marta u Banjaluci. Forum menadžera, u organizaciji Centra za edukaciju „Pro Educa“ i u saradnji sa konsultantskom firmom „ConsultIn“ iz Banjaluke, ima za cilj da doprinese efikasnijem i efektivnijem poslovanju, boljem kreiranju politika i korištenju potencijala firmi, ali i razvoju menadžera i njihovih kompetencija i motivacije za unapređenje privrede Republike Srpske.

Srđan Praštalo, predsjednik Organizacionog odbora III Foruma menadžera i direktor ConsultIn-a ističe važnost kontinuirane edukacije i praćenja trendova iz oblasti menadžmenta: „Istraživanje iz 2015. godine o položaju i stavovima menadžera pokazalo je da pored svakodnevnih administrativnih, birokratskih, ekonomskih, privrednih, pravnih i mnogih drugih izazova sa kojima se privrednici svakodnevno suočavaju, ni oni sami najčešće nemaju adekvatne kompetencije, niti dovoljno upravljačkog znanja i stručnosti. Zaista mi je zadovoljstvo što imam priliku i lično, ali i kao „ConsultIn“, biti dio ove priče i kao pokrovitelj podržati konferenciju koja nastoji doprinijeti oporavku privrede kroz edukaciju, upoznavanje, razmjenu iskustva, razgovor i saradnju. Okruženje u kojem naša preduzeća posluju se sve češće i sve brže mijenja i zato je potrebno stalno prilagođavanje promjenama kroz kontinuirano lično usavršavanje i praćenje megatrendova iz oblasti menadžmenta i upravljanja.“

Pozitivni utisci sa prvog Foruma menadžera – jednodnevne konferencije koja u jednom danu u Banjaluci okupi eminetne stručnjake, uspješne menadžere, ali i sve one koji su zainteresovani da čuju uspješne priče, konkretne primjere, posljednje trendove, ideje i pravila iz oblasti menadžmenta, inovacija, projektnog vođenja, angažovanosti, organizacione kulture, megatrendova i mnogim drugim temama, bili su ideja vodilja da Forum menadžera postane tradicija. “Želja nam je da i u narednim godinama podržimo Forum menadžera kao jedinstveno mjesto okupljanja stručnjaka i najsposobnijih ljudi naše i regionalne privrede, od privatnog sektora, preko banaka i osiguravajućih kuća, do javnih preduzeća i institucija“, ističe Praštalo.

Tokom III Foruma menadžera o menadžerima treće generacije, redefinisandju uspjeha kroz biznis i obrazovanje za menadžment za bolji svijet, lobiranju, o tome šta “korporativni dinosaurusi” mogu naučiti od inovativnih kompanija govoriće predavači Brane Gruban, Milka Forcan, Vladimir Vulić i Milenko Gudić.

“Osim predavanja, tokom Foruma biće organizovane dvije panel diskusije. Koliko god da su savjeti tokom predavanja važni i korisni, vjerujem da su i panel diskusije veoma dragocjen izvor i iskustva i znanja. Kada smo sastavljali program za III Forum menadžera vodili smo računa o tome koje kompetencije menadžer 21. vijeka treba da posjeduje, uzimajući u obzir i rezultate sprovedenog istraživanja o položaju i stavovima menadžera, ali i trenutnu socio – ekonomsku i privrednu situaciju. Iz tog razloga, osim predavanja, odlučili smo se za dvije teme panel diskusija – Izazovi za menadžere 2020 i Panel o ženama menadžerkama, odnosno izazovima koji stoje pred njima. U panel diskusije smo pozvali gradonačelnike, načelnike, menadžere iz privatnog sektora, žene menadžerke, stručnjake, ukratko – sve one za koje samo smatrali da svojim iskustvom i znanjem tokom panel diskusija mogu ponuditi nove zanimljive i korisne informacije učesnicima Foruma. Smatram da nismo pogriješili i da ćemo i više nego opravdati očekivanja učesnika III Foruma menadžera Republike Srpske”, rekao je Srđan Prašalo.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog