Vijesti

Bizarna nova većina u Srebrenici

Većinski odbornički sastav Skupštine opštine Srebrenica na današnjoj sjednici je, nakon udaljavanja novinara, tajnim glasanjem izabrao Nermina Alivukovića za zamjenika načelnika opštine, a Aidu Hajdarbegović za sekretara Skupštine opštine.

Novu tijesnu, skupštinsku većinu u Srebrenici čini 11 od ukupno 21 odbornika. Među 11 odbornika koji čine većinu je pet odbornika SNSD-a, po dva odbornika DNS-a i manjinske frakcije SDA u lokalnom parlamentu, te po jedan odbornik SDP BiH i SRS.

Na današnjoj sjednici za načelnika opštinskog Odjeljenja za opštu upravu ponovo je izabran Sadmir Nukić. Za načelnika Odjeljenja za privredu izabran je Cvijetin Maksimović, a na čelu Odjeljenja za finansije biće Davor Maksimović. Bego Bektić ponovo će obavljati poslove načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti, dok će Bojan Josipović biti načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove.

Nezadovoljni izborom Alivukovića za zamjenika načelnika opštine, većinska frakcija SDA od pet odbornika i jedan odbornik SDP BiH napustili su sjednicu prije izbora načelnika odjeljenja opštinske uprave.

Izboru zamjenika načelnika, uz saglasnost načelnika opštine Mladena Grujičića, prethodila je žučna rasprava i uvrede, ali je 11 odbornika skupštinske većine glasalo za Alivukovića, dok je za sekretara Skupštine opštine glasalo 13 odbornika, dakle i dva odbornika iz opozicije.

Grujičić je izjavio da ga je iznenadio nekorektan odnos pojedinih odbornika prema njemu, navodeći da da je riječ o predsjedniku SDS-a Momčilu Cvjetinoviću i lideru opozicione frakcije SDA Aliji Tabakoviću.

On je istakao da mjesto zamjenika pripada kandidatu iz bošnjačkog naroda i da je danas riješena dilema i završeno konstituisanje opštinske vlasti u ovom mjestu.

 

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog