Muzika i film

Sin Boba Marlija stiže na Demofest

Ky-Mani Marley, jamajkanski reggae i hip hop muzičar, sin legendarnog Boba Marley-ja, nastupiće sa svojim bendom na desetom Demofestu.

Ky-Mani će na glavnoj, Basstion bini Demofesta nastupiti u petak 21. jula, druge festivalske večeri, kada će predstaviti svoje posljednje studijsko izdanje. Tako će posjetioci će uz hladno Nektar pivo i prijateljsku podršku kompanije m:tel moći da uživaju u njegovim pjesmama, kao i vanvremenskim hitovima njegovog slavnog oca, koje Ky-Mani redovno izvodi.

Kao reggae i hip hop muzičar sa Jamajke, Ky-Mani je nastavio put koji je započeo njegov otac Bob Marley. Rođen u zemlji reggae muzike, Ky-Mani se u ranom djetinjstvu seli u Majami i posvećuje sportu. Rastao je nesvjestan talenta koji je naslijedio od oca i svu svoju energiju usmjerio ka atletici i američkom fudbalu, da bi ga majka kasnije navela da se okrene muzici.

Tokom 1996. godine izdaje album "Like Father Like Son", dok u 21. godini sarađuje sa hip hop muzičarem Pras iz grupe The Fugees i gostuje na obradi kultne pjesme "Electric Avenue", koju u originalu izvodi Eddy Grant. Ovo je napravilo preokret u njegovom životu i Ky-Mani odlučuje da ostane dosljedan svom muzičkom porijeklu. U svom daljem radu koristi reggae osnove, koje zatim obogaćuje primjesama blues, rock i hip hop muzike.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog