Republika Srpska

Dodik: Vlada Srpske preuzela trećinu duga banjalučke "Toplane"

Vlada Republike Srpske preuzela je dug "Toplane" od 29 miliona KM prema preduzeću "Optima", što je trećina od ukupnog dugovanja "Toplane" prema drugima, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske nakon sastanka sa gradonačelnikom Banjaluke, Igorom Radojičićem.

Dodik je istakao da preduzeće "Optima" ima dugovanje prema Vladi RS, pa će na taj način kompezovati dugove, a najavio je i da će kabinet predsjednika finansirati izgradnju jednog vrtića na području grada.

Predsjednik Srspke je tokom obraćanja novinarima rekao da će se u mjesecu julu sastati s predsjednikom Rusije, Vladimirom Putinom.

Na sastanku, kojem su osim Dodika i Radojičića prisustvovali i Srebrenka Golić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Zoran Tegeltija, ministar finansija i Miloš Komljenović, direktorom Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove u Gradskoj upravi, razgovaralo se i o planovima za izgradnju infrastrukure na području grada, koji planskom izgradnjom treba da kreira novi imidž.

 

Izvor: nezavisne
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog