BiH

Počela registracija učesnika za Prvu menadžment konferenciju hotelijera i ugostitelja u BiH “Hotel 21”

Počela je zvanična registracija učesnika Prve menadžment konferencije hotelijera i ugostitelja u BiH pod simboličnim nazivom “Hotel 21” koja će biti upriličena 20.04.2017.godine u Hotelu «Malak Regency», u Sarajevu.

Detalji za ovaj događaja biće prvobitno predstavljeni u sklopu 20. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru ( 05.04. 2017. godine sa početkom u 13:00 sati), zajedno sa jednim od partnera organizacije -Privrednom komorom FBiH.

Na zvaničnoj web stranici hotel21.ba objavljena je Agenda sa imenima govornika, panelista i prezentera, a radi se o eminentnim imenima iz Bosne i Hercegovine i regiona, sa iskustvom na realizaciji velikih projekata kao investitorima, predstavnicima finasijskih institucija, renomiranim konsultantima sa bogatim iskustvom, projektantima brendiranih i nebrendiranih hotela u Evropi, predstavnicima institucija u BiH na svim nivoima, kao i menadžerimasa direktnim iskustvom u vođenju hotela.

Pored toga što je prva konferencija ovog tipa u Bosni i Hercegovini i što će kroz 2 radionice, 5 predavanja i 3 panela, više od  20 renomiranih govornika razgovarati na temu unapređenja turističkog ambijenta ali i o menadžment alatima za poboljšavanje poslovanja biznisa u ovoj industriji, njena najveća vrijednost jeste to da su partneri organizacije autoriteti iz industrije turizma iz cijele Bosne i Hercegovine.

Partneri sa aktivnim učešćem su Privredna  komora FBiH, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Privredna komora Republike Srpske i Turistička organizacija Republike Srpske, a aktivno učešće u panelima uzeće i oba resorna ministarstva: Federalno ministarstvo okoliša i turizma i Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske. Specijalni gosti Konferencije biće načelnici lokalnih zajednica sa najvećim turističkim potencijalima.

“Kao organizatori Prve menadžment Konferencije hotelijera i ugostitelja u BiH, bićemo zadovolji ako uspijemo potaknuti predstavnike industrije  i institucija, ali i javnost, medije i stručnu javnost, ali i povezane industrije i privrednike, da što više pričamo o turizmu, te da ovakvih i sličnih manifestacija bude što više, kako bismo postepeno prevazilazili sve prepreke koje nam stoje na putu maksimalnog korištenja naših prirodnih potencijala kada je ova industrija  u pitanju. Naša vizija je da «Hotel 21» postane tradicionalno okupljanje svih aktera u industriji turizma i da 20.04. iz Sarajeva iniciramo nastanak ozbiljnog turističkog klastera Bosne i Hercegovine, jer smatramo da je došlo vrijeme za to.”, poručuju iz Agencije Swotted, zvaničnog organizatora Konferencije. 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će budući status Republike Srpske u BiH zavisiti od rješavanja statusa Kosova?

Rezultati ankete
Blog