Sport

Večeras se igra 154. vječiti derbi (VIDEO)

Treći ovosezonski duel na startu plej-ofa Superlige može, a i ne mora, da odluči šampionsku trku između Crvene zvezde i Partizana. Crveno-beli imaju tri boda prednosti, pa 154. okršaj sa "večitim" rivalom na svom terenu dočekuju u nešto boljoj poziciji. Utakmica na najvećem srpskom stadionu počinje u 17.30. U sjenci te utakmice, igraju se i mečevi prvog kola plej-ofa i plej-auta.

Takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije nastavlja se utakmicama u plej-ofu i plej-autu, a u centru pažnje je 154. "večiti" derbi između Crvene zvezde i Partizana. I ove sezone se u domaćem prvenstvu igra plej-of i (ekipe od prvog do osmog mjesta) i plej-aut (timovi od devetog do 16. mesta).

Poslije 30. kola u regularnom delu Super lige, bodovi su podijeljeni, pa Zvezda u plej-of ulazi sa 40 bodova, tri više od Partizana.

U predstojeći derbi, koji se igra od 17.30 na Stadionu "Rajko Mitić", ekipe ulaze poslije dugih serija utakmica bez poraza u svim takmičenjima. Zvezda je u seriji od 24 utakmice bez poraza, dok crno-beli nisu poraženi na posljednjih 27 mečeva.

Partizan je u prvom ovosezonskom derbiju na svom stadionu pobijedio sa 1:0, dok je u martu na stadionu "Rajko Mitić" bilo nerješeno 1:1.

Treneri "večitih", Miodrag Božović i Marko Nikolić, najavili su igru na pobjedu u meču, koji kako kažu, može da odluči šampionksu trku. 

Trećeplasirana Vojvodina, koja ima 10 bodova zaostatka za Zvezdom, će na svom stadionu od 19.00 dočekati četvrtoplasirani Napredak iz Kruševca.

Novosađani će protiv Napretka pokušati da prekinu seriju od četiri meča bez trijumfa, poslije kog bi bili na korak od plasmana u kvalifikacije za Ligu Evropa. Kruševljani su u posljednjih pet utakmica zabilježili pobjede i sigurno će protiv Vojvodine pokušati da nastave taj niz.

Mladost iz Lučana na posljednje četiri utakmice ne zna za poraz, a na svom stadionu će od 19.00 ugostiti šestoplasirani Radnički iz Niša, dok se od 17.00 na krovu Tržnog centra stadionu sastaju Voždovac i osmoplasirani Javor.

Čukarički uprkos dobroj igri i rezultatima ovog proljeća nije uspio da izbori plasman u plej-of. "Brđani" su poslije 30 utakmica zauzeli deveto mjesto, pa će tako u prvom kolu plej-auta na Banovom brdu od 19.00 igrati protiv Radnika iz Surdulice koji je regularni dio sezone završio na 14. mjestu.

Od 17.00 u Spartak će u Subotici dočekati Metalac, a u istom terminu u Bačka će ugostiti Novi Pazar, dok će se Rad na Banjici sastati sa posljednjeplasiranim Borcem iz Čačka.

Utakmica prvog kola doigravanja:

Voždovac - Javor (17.00)

Crvena zvezda - Partizan (17.30)

Mladost - Radnički Niš (19.00)

Vojvodina - Napredak (19.00)

Rad - Borac (17.00)

Bačka - Novi Pazar (17.00)

Spartak - Metalac (17.00)

Čukarički - Radnik (19.00)

 

Izvor: RTS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog