Vijesti

Hakaton u Almara Beach Clubu od 26. do 28.maja

Softverska kompanija „Logate“ i NVO „Digitalizuj.me“ najavili su jubilarni peti Hakaton, koji će se održati od 26. do 28. maja na lokaciji Almara Beach Club u Tivtu, u Crnoj Gori. U pitanju je događaj namijenjen programerima, projekt menadžerima, grafičkim i interfejs dizajnerima, tj. svima koji temu kreiranja aplikacija doživljavaju bliskom, a puni su kreativnih ideja. Obezbijeđeni su smještaj, hrana, struja i internet za sve učesnike.

Logično je bilo da Hakatonu uz more pripadne i morska tema, odnosno turizam. Odatle naziv ovogodišnjeg Hakatona „Hakuj turizam“. To znači da učesnici već mogu razmišljati o interesantnim konceptima, hardveru, softveru, korisničkom iskustvu i upotrebljivosti potencijalnog rješenja. Kako bi svi bili ravnopravni, konkretne detalje, odnosno materijale koje će biti potrebno integrisati u rješenja i služiti kao inspiracija, takmičari dobijaju prvog dana Hakatona od strane organizatora.  Osam planiranih timova (od dvoje do četvoro ljudi po timu), moći će iskoristiti sve što tehnologija danas dozvoljava i napraviti nešto što može pomoći promociji turizma u Crnoj Gori.

Iako su dosadašnji Hakatoni trajali 24 sata, ovog puta su organizatori produžili trajanje na tri dana, sa željom da dobiju što kvalitetnija rješenja, koja su dostojna „Spark.me“ konferencije i Startap takmičenja tokom same konferencije. Ulog je veliki: potencijalno učešće pobjednika Hakatona na konferenciji TechCrunch Disrupt u San Francisku (18-20. septembra 2017), ako pobijedi na Spark.me Startap takmičenju.

Rok za prijavu je 15. maj 2017, a najbolji tim očekuje nagrada od 3,000 EUR koju je obezbijedila Societe General Montenegro banka, kao i mogućnost da se rješenje pojavi na Startap takmičenju na Spark.me konferenciji zahvaljujući kompaniji doMEn. Partneri petog Hakatona su Almara Beach Club, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, SagaCG i Poslovna inteligencija. Više informacija na www.hakaton.me.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog