Vijesti

Parlament Srpske o Zakonu o društvima za osiguranje

Poslanici Parlamenta Srpske razmatraće danas Prijedlog zakona o dopuni Zakona o društvima za osiguranje - po hitnom postupku, Prijedlog zakona o zastupanju u osiguranju i posredovanju u osiguranju i reosiguranju, Prijedlog zakona o prevozu u drumskom saobraćaju Republike Srpske.

Iako je bila najavljena, rasprava o prodaji Rudnika željezne rude "Ljubija" kompaniji "Izrael investment grupa" neće se naći na dnevnom redu jer je za 4. maj zakazano javno saslušanje o ovoj odluci vlade. To je odlučeno sinoć na sjednici skupštinskog Odbora za privredu.

Poslanik PDP-a Miroslav Brčkalo, koji je i član Odbora, potvrdio je da je Odbor prihvatio zahtjev PDP-a za javno saslušanje, kao i da je taj prijedlog prošao sa šest glasova za i četiri protiv. Biće saslušane sve zainteresovane strane:`Arselor Mital` i `Izrael investment grupa`, sindikat i predstavnik državnog kapitala.

Vlada Republike Srpske ranije je donijela odluku o prodaji 64,99 odsto akcija "Ljubije", metodom neposrednog izbora kupca. Kompanija "Izrael investment grupa" ponudila je 92 miliona maraka.

 

Izvor: RTRS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog