Republika Srpska

Banjaluka dobila novu deponiju čvrstog otpada - Investicija vrijedna 16 mil KM

Na Regionalnoj deponiji u Ramićima u ponedeljak je ozvaničen završetak projetka sanacije deponije, izgradnje sistema za degasifikaciju, te nastavak izgradnje sanitarne ćelije.

Projekat je finansirala Evropska unija, a ovom događaju su, između ostalih, prisustvovali i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, šef Delegacije EU u BiH Lars Gunar Vigemark i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić.

Gradonačelnik Radojičić je u svom obraćanju naglasio da deponija u Ramićima ima veliki značaj za Banjaluku, te da se u gradu planira ili je u toku niz drugih infrastrukturnih projekata, saopšteno je na sajtu gradske uprave.

- Na ovoj lokaciji, kroz nekoliko faza, ulagana su značajna sredstva i ono što je važno jeste da je svaki naredni korak bio modernizacija uslova rada. Svjedoci smo uspješnog zajedničkog projekta u kojem su svoj udio dali Grad Banjaluka i susjedne opštine, Vlada Republike Srpske i Evropska unija, odnosno Svjetska banka. Iz ovoga možemo zaključiti da se nijedan kapitalni infrastrukturni projekat ne može završiti bez partnerstva – poručio je Igor Radojičić.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić navela je da je nakon pet godina radova Banjaluka dobila najsavremeniju deponiju za skladištenje čvrstog otpada i da je ovo prva deponija u Republici Srpskoj koja zadovoljava sve EU standarde.

- Za ovaj prijekat u Ramićima do sada je utrošeno više od 16 mil KM. Između ostalog, nabavljen je najsavremeniji uređaj za prečišćavanje deponijskih voda, kapaciteta 50 kubnih metara na dan, izgrađena je prva sanitarna ćelija, nabavljene savremene mašine za rad, izgrađen objekat za smještaj radnika, nabavljena vaga, hidranstki prsten, te trafo stanica – kazala je Golić.


Izvor: Ekapija
 
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog