Vijesti

Gluhaković dijelio i šakom i kapom: Za projekat "Naša roštiljnica" 2.000 KM! (FOTO)

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, na čijem čelu je ministar Predrag Gluhaković, prošle godine podjelilo je 204.500 KM za projekte iz oblasti razvoja turizma, a novac su rasporedilli ugostitelji i udruženja građana.

Na spisku od 40 projekata iz oblasti turizma nalaze se, između ostalog, neki privatni ugostiteljski objekti, za koje nije nije jasno koliko će koristi, osim njihovim vlasnicima, donijeti turističkoj ponudi Srpske. 

 

Zanimljivo je da su među dobitnicima grantova Ministarstva trgovine i turizma pojedine nevladine organizacije i udrženja koja nemaju dostupan ni kontakt telefon.

Tako je izvjesnom udruženju „Mehanizam“ iz Doboja, koje nema ni kontakt telefon, odobreno 10.000 KM za promociju turizma na selu, a roštiljnica „Knežević“ iz Ribnika za projekat „Naša roštiljnica“ dobila je 2.000 KM.


Ova informacija dobijena je nakon što je narodni poslanik Adam Šukalo, na 17. sjednici NSRS zatražio, spisak korisnika kojima su odobrena sredstva za finansiranje projekata iz oblasti turizma u 2016. godini i kriterijume po kojima je novac dodjeljivan.


Istovremeno, iz ministarstva je saopšteno da je Komisija za postupak dodjele namjenskih sredstava za razvoj turizma u 2016. godini vršila bodovanje projekata u skladu sa Uputstvom o pravilima bodovanja projekata u turizmu.

Frontal vam donosi listu svih 40 ugostitelja i udruženja koji su dobili novac za razvoj turizma, pa procijenute da li će ovi grantovi, i kako, pomoći razvoju turizma Srpske ili isključivo korisnicima sredstava.

 

Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog