Vijesti

Lavrov: Dvostruki standardi Pariza

Oslobađanje bivšeg lidera terorističke OVK Ramuša Haradinaja u Francuskoj predstavlja ispolitizovanu odluku i svjedoči o dvostrukim standardima Pariza, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u razgovoru sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Lavrov je naglasio da Rusija dijeli duboku zabrinutost Srbije u vezi sa jasno ispolitizovanom odlukom francuskog suda koji je objavio danas da pušta iz pritvora zloglasnog vođu kosovskih ekstremista, čime je ignorisan zahtjev Beograda koji je upućen posredstvom Interpola", objavljeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Moskva, kako je navedeno u saopštenju, vjeruje da svi političari samoproglašenog Kosova koji su umiješani u ratne zločine moraju da dobiju zasluženu kaznu, bez obzira na pozicije na kojima se nalaze.

"Dvostruki standardi Pariza pokazuju politiku popuštanja pred kosovskom agresivnom politikom realizacije projekta `Velike Albanije`, koji bi mogao da uništi krhku stabilnost", poručili su iz Ministarstva.

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije objavljeno je da su Lavrov i Vučić razgovarali telefonom na inicijativu srpske strane i da su govorili i o bilateralnoj saradnji, te potvrdili odlučnost da jačaju strateško partnerstvo Moskve i Beograda.

Apelacioni sud u Kolmaru odbio je danas zahtjev za izručenje bivšeg vođe terorističke OVK Ramuša Haradinaja Srbiji, koga Beograd optužuje za ratne zločine na Kosovu i Metohiji.

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović uručio je danas protestnu notu ambasadoru Francuske u Beogradu Kristin Moro, povodom skandalozne odluke Apelacionog suda u Kolmaru kojom je odbijen zahtjev Srbije za izručenje Haradinaja.

 

 

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog