Društvo

Lino višebojac održan u Prijedoru (FOTO)

Snažnim ovacijama za atletičarku Luciju Kimani Mwahiki-Marčetić, njenog kolegu Zorana Radinovića, košarkaša Danila Palalića i rukometaša Jovicu Radakovića u Gradskoj dvorani Mladost u Prijedoru je danas počeo deseti, a ujedno i poslednji Lino višebojac ove sezone.

Manifestacija se realizuje uz pomoć prijedorske Gradske uprave, a pomenute sportiste gromoglasnim apalauzom i ovacijama pozdravili su učenici Osnovne škole "Desanka Maksimović", koji su učesnici takmičenja.

Nakon dva upečatljiva nastupa recitatorske sekcije, energične koreografije ritmičke sekcije, te "Vlaških igara" u izvođenju folklorne sekcije, Anamarija Marin pročitala je svoj pobjednički sastavak na temu "Svijet po mom".

Takmičarski dio Lino višebojca obilježilo je neumorni navijanje i ples na tribinama, kojim su učenici svih generacija podržavali svoje školske drugare.

Pobjednik Lino višebojca OŠ "Desanka Maksimović" u Prijedoru, u konkurenciji dječaka, je učenik osmoga razreda Đorđe Pacalj, a u konkurenciji djevojčica, Mia Veslinović, takođe učenica osmoga razreda.

Lino višebojac je projekt čiji je cilj usmjeriti učenike osnovnih škola na sportske aktivnosti i razvijanje njihovih sportskih navika.

Projekt promoviše školski sport i učeničko stvaralaštvo, a ove godine je treći put realizovan u osnovnim školama širom BiH. Ova sezona počela je u Tomislavgradu, a Lino višebojcu su se radovali učenici osnovnih škola u Odžaku, Tuzli, Posušju, Konjicu, Cazinu, Grudama, Buni i Kaknju.

 

Frontal

 
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog