Kultura

Dirljiva priča: Pobjednik ovogodišnjeg Eurosonga teško je bolestan

Pobjednik ovogodišnjeg Eurosonga, koji je sinoć završen u Ukrajini, je 27-godišnji Salvador Sobral sa baladom "Amar Pelos Dois", a njegova životna priča veoma je dirljiva.

Naime, jedan od najvećih favorita ovog takmičenja prethodno je bio sedmoplasirani na nacionalnom takmičenju muzičkih talenata "Idolos" 2009. godine, a od evrovizijske javnosti je pokušao sakriti da je veoma bolestan.

Ipak, sve se otkrilo kada nije uspio na vrijeme stići u Kijev na probe uoči Eurosonga jer mu ljekari nisu odobrili odlazak. Čak je i nakon pobjede na portugalskom izboru hitno morao na operaciju hernije.

Britanski Metro piše da Salvadoru hitno treba transplantacija srca zbog čega nije mogao širom Evrope promovisati svoju pjesmu, kao što rade brojni drugi muzičari.

U Ukrajinu je stigao tehničkih proba, a svuda se kreće u pratnji sestre Luise koja je prethodno na probama "uskočila" umjesto brata. Ona je i autorica njegove pjesme koja u prevodu znači "Ljubav za dvoje".

Snaga ljubavi između brata i sestre osvojila je publiku u cijeloj Evropi i šire te su Portugal nedvojbeno izabrali kao pobjednika Eurosonga 2017.

 

Izvor: Klix

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog