Zanimljivosti

Raspisan konkurs: Stevenu Seagalu smiješi se posao u Vojsci Srbije

U Specijalnoj brigadi Vojske Srbije nema zaposlenih instruktora borilačkih veština, pa se kadrovi koji će izvoditi obuku biraju kroz konkurs, odnosno proceduru javnih nabavki.

Traže se dva majstora realnog aikida sa crnim pojasom šesti dan, koji bi u svakom trenutku trebalo da budu na raspolaganju Specijalnoj brigadi Vojske Srbije, piše između ostalog u tenderu Vojske Srbije, koji je prenijela Politika.

Ovi instruktori moraju da imaju certifikat za rad u skladu sa programom Ljube Vračarevića, a potrebno je da prođu bezbjednosne provjere kako bi mogli da drže časove u vojnom objektu, tačnije u kasarni "Rastko Petrović" u Pančevu, gdje je sjedište Specijalne brigade.

Jedan poznati aikido majstor pominjao se nedavno kao mogući trener srpskim specijalnim jedinicama, a radi se o holivudskom glumcu Stevenu Seagalu, koji je boravio u Beogradu krajem 2015. godine. On je tada izjavio da nije dobio zvaničan poziv iz Srbije da obučava specijane jedinice, ali da bi, ako bi ga dobio, to odmah prihvatio.

 

Izvor: Klix/Politika

 
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog