Kultura

"Švajcarska" otvara Teatar fest "

Premijernim izvođenjem komada "Švajcarska", po tekstu Petra Mihajlovića i u režiji Milana Neškovića, u Narodnom pozorištu RS večeras s početkom u 20 časova počinje jubilarno, 20. izdanje Teatar festa "Petar Kočić".

U predstavi igraju glumci NP RS: Željko Erkić, Slađana Zrnić, Dragoslav Medojević, Danilo Kerkez, Belinda Božičković, Goran Jokić, Željko Mitrović, Boris Šavija, Zlatan Vidović i Miljka Brđanin. 

Ova predstava je van konkurencije, a takmičarski program festivala otvoriće sutra u istom terminu "Teatar komedija" iz Skoplja predstavom "Trudna priča" po tekstu Blagice Sekuloske i u režiji Lidije Dedović. Selektor ovogodišnjeg Teatar festa je Boris Mišković, a za nagradu će se boriti ukupno sedam pozorišnih komada. Ove godine u okviru Teatar festa prvi put će biti održan i Festival monodrame mladog glumca, za koji je selektor bila Ljiljana Čekić, glumica NP RS, a novine su i to da je Teatar fest prvi put u "Poštama Srpske" dobio svoju poštansku markicu, te da je uvršten u Evropsku asocijaciju festivala od značaja.  

Pored predstava, na Teatar festu biće održane i promocije knjiga, naučni skup, a poslije svake odigrane takmičarske predstave biće upriličen i okrugli sto.  

 

Izvor: Nezavisne
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog