Region

Lokalni izbori u Hrvatskoj: Četiri velika grada u drugom krugu?

U Hrvatskoj je večeras završeno glasanje na lokalnim izborima, a prema rezultatim izlaznih anketa u četiri velika grada biće održan drugi krug izbora za gradonačelnike.

U Zagrebu u drugi krug, prema prvim rezultatima, idu Milan Bandić i Anka Mrak-Taritaš, u Splitu Željko Kerum i Andro Krstulović Opara, u Osijeku Ivan Vrkić i Ivana Šojat, a u Rijeci Vojko Obersnel i Hrvoje Burić, javili su hrvatski mediji.

Prema prvim nepotpunim rezultatima Državne izborne komisije /DIP/, u Zagrebu nakon obrađenih 4,74 odsto biračkih mjesta vodi Bandić sa 39,69 odsto, a Mrak Taritaš ima 21,01 odsto.

U Splitu je do 21.00 čas obrađeno 17,58 odsto biračkih mjesta, a vodi Kerum sa 32,43 odsto, a za njim je Opara sa 24,81 odsto.

Predsjednik DIP-a Branko Hrvatin rekao je da su obradili više od 30 odsto biračkih mjesta, te da će u ponoć biti obrađeno više od 90 odsto biračkih mjesta.

Na lokalnim izborima pravo glasa imalo je 3.720.000 građana koji su imali pravo da biraju ko će u naredne četiri godine biti u predstavničkoj i izvršnoj vlasti u 576 lokalnih jedinica.

 

Izvor: SRNA

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog