Republika Srpska

Banjalučka pivara ostaje jedina pivara u Republici Srpskoj

Banjalučka pivara saopštila je danas da njeno sjedište ostaje u Republici Srpskoj, te je tako prekinula spekulacije da kompanija seli u Federaciju BiH.

Banjalučka pivara već decenijama uspješno posluje u Republici Srpskoj, gajeći uzajamno povjerenje sa potrošačima i stanovništvom, te je, kako se navodi u saopštenju, apsurdno iznositi tvrdnje da se, nakon više od 140 godina poslovanja, sjedište kompanije seli.

"Banjalučka pivara je otvoreno akcionarsko društvo koje kotira na berzi. Kontraverza koja se stvorila, u posljednjih nekoliko dana, nam veoma jasno pokazuje koliki je značaj ove kompanije za Republiku Srpsku što je i tačan razlog zašto nikad ne bismo razmotrili bilo kakav korak preseljenja sjedišta kompanije. Sve ove godine odnos sa zajednicom zasnivali smo na prijateljstvu i povjerenju. I tako ćemo i nastaviti", izjavio je Nikolas Peni, generalni direktor Banjalučke pivare.

Ova kompanija orijentisana je na zadovoljavanje potreba svojih potrošača, zbog čega konstantno radi na usavršavanju svojih proizvoda i podizanju njihovog kvaliteta. Jedan od prioriteta jeste stvaranje povoljne poslovne klime za više od 250 radnika koje zapošljava, kao i nekoliko stotina dobavljača sa kojima posluje.

Podržavajući više od 400 društveno odgovornih aktivnosti, na godišnjem nivou, Banjalučka pivara potrebe lokalne zajednice postavlja kao jedan od najviših prioriteta poslovanja.

 

Izvor: Nezavisne 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog