Vijesti

Banjaluka obilježava slavu grada Spasovdan

Služenjem Svete arhijerejske liturgije u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci počelo je obilježavanje krsne slave grada - Spasovdana.

Svetu arhijerejsku liturgiju služe episkopi banjalučki Јefrem i frankfurtski i sve Njemačke Sergije.

Nakon liturgije, osveštano je slavsko žito i kolač, a potom je krenula svečana litija.

Liturgiji je, između ostalih, prisustvao i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Gradonačelnik je ranije čestitao svim Banjalučanima slavu grada Spasovdan.

Grad Banjaluka je sa svečanostima povodom slave grada počeo juče, kada je održan koncert "U susret Spasovdanu", a danas nastavljamo sa liturgijskim svečanostima i litijom - rekao je Radojičić.

On je napomenuo da su povodom slave grada predviđeni i sportski događaji, a večeras će biti odigrano i finale fudbalskog kupa Banjaluke izmeću klubova Borac i Krupa.

Pozivam sve Banjalučane da se pridruže ovim događajima, jer je ovo slava svih građana. Nadam se da ćemo svaku narednu slavu dočekati sa riješenim određenim komunalnim i drugim pitanjima, jer u ovom momentu imamo mnogo planova i ideja kako da do sljedećeg Spasovdana grad bude još bolji - rekao je Radojičić.

U 12.00 časova u hotelu "Bosna", povodom obilježavanja slave grada Banjaluka i Sabornog hrama Hrista Spasitelja, biće organizovan svečani ručak, kojem će, između ostalih, prisustvovati i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović.

 

Izvor: RTRS

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog