Svijet

Evo zašto je Tramp gurnuo Markovića, koji mu se nakon svega zahvalio za članstvo u NATO-u

Portparol Bijele kuće Šon Spajser komentarisao je jučerašnji incident koji se dogodio između predsjednika SAD Donalda Trampa i premijera Crne Gore Duška Markovića na samitu NATO-a u Briselu.

Podsjećamo, prilikom obilaska zgrade novog sjedišta NATO-a, Tramp je naglo odgurnuo Markovića koji je stajao ispred njega. Video-snimak incidenta brzo se proširio internetom i zbunio je mnoge korisnike.

- Nisam vidio taj snimak - rekao je Spajser, a prenosi "Ju-Es-Ej tudej".

Međutim, portparol predsednika je istakao da je mesto lidera zemalja-članica NATO-a za fotografisanje unapred utvrđeno i pretpostavio je da je Tramp samo pratio plan.

- Samo sam vidio reakcije na društvenim mrežama. To je samo bezazlena situacija - rekao je Spajser.

I sam crnogorski premijer je slučaj ocjenio kao “bezazlen događaj” i dodao da "predsjednik Sjedinjenih Američkih Država stoji u prvom redu".

- Vidio sam samo reakcije na društvenim mrežama. To je jednostavno jedna bezazlena situacija - rekao je Marković novinarima na samitu i dodao da je u svakom slučaju "prirodno da SAD bude u prvom redu".

Marković je nakon svega iskoristio priliku da zahvali Trampu na podršci članstvu Crne Gore u NATO, navodi AP.

Neobičnu situaciju iz Brisela, na svom Tviter profilu, zanimljivo je prokomentarisala i Džoana K. Rouling, autorka knjiga o čarobnjaku Hariju Poteru.

- Ti mali, mali, maleni čovječe - napisala je britanska književnica Džoana K. Rouling na "Tviteru" uz snimak Trampa koji odguruje Markovića.

 

Izvor: Agencije

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog