Intervju

Čičić-Odžaković: Nismo politička partija, želimo neposrednu građansku demokratiju

Nezavisna odbornica u Skupštini grada Banjaluka i jedan od osnivača Političkog građanskog fronta – Poligraf, Tatjana Čičić-Odžaković, u intervjuu za Frontal govori o ciljevima i snazi nedavno osnovanog pokreta.

- Koji su konkretni ciljevi Poligrafa i koliko trenutno imate članova?
 
Osnovni ciljevi Političko-građanskog fronta, su baziran isključivo na interesima građana, na poboljšanju kvaliteta života u svim sferama, te u tom smislu želimo postati „komunikacioni kanal“ između građana i politike. Na taj način želimo građanima omogućiti bolje uslove u privredi, društvenim odnosima, sportu, kulturi i svemu onome što čini život kvalitetnijim. Što se tiče članstva, dovoljan podatak je taj da smo onog momenta kada smo se predstavili građanima Banjaluke, odmah dobili oko 250 članova, a taj broj svakodnevno raste.

- Da li je Poligraf politička partija?
 
Poligraf nije politička partija, već građanski pokret koji će biti organizovan kroz udruženja građana, gdje je najveći akcenat, kako sam već rekla, postavljen na kvaliteti života, kako građana Banjaluke, tako i stanovnika cijele Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Trenutno imamo situaciju da se na političkoj sceni Republike Srpske stvaraju samo podjele, da moraš biti član neke političke partije da bi politički istupao, dok se u isto vrijeme građani i njihove potrebe stavljaju po strani.
 
- Planirate li širenje Poligrafa u druge krajeve Srpske?
 
Postoji veliki interes od strane građana širom Republike Srpske, s tim da je naš plan da prvo završimo formiranje na teritoriji Banjaluke, koja će nam biti baza, a nakon toga svakako da ćemo se u narednom vremenskom periodu širiti na ostale gradove i opštine.

- Šta možete ponuditi drugačije?
 
Ponavljam da nismo politička organizacija, a ono što nudimo je razlika u samom našem pristupu građanima. Hoćemo da za njihove probleme tražimo konkretna rješenja, a ne da koristimo njihove probleme kako bismo se isticali u javnosti. Imamo projekt timove, stručne ljude, koji u saradnji sa građanima traže najbolja rješenja za konkretne probleme.
 
- Šta je snaga vaše organizacije i na koji način planirate realizovati zacrtane ciljeve?
 
Naša najveća snaga su upravo građani, želimo da zajedno sa njima pravimo neposrednu građansku demokratiju, te da na taj način realizujemo sve one ciljeve koje smo sebi zadali.
 
 
Frontal
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog