Politika

Primio 3.645 KM, a nije došao ni na jednu sjednicu!

Jedan neimenovani parlamentarac, član Zakonodavno pravne komisije u Predstavničkom domu Parlamenta FBIH, dobio je u prošloj godini naknade od 3.465 KM iako nije prisustvovao nijednoj sjednici ove komisije!

Ovaj podatak objavila je Kancelarija za reviziju institucija FBIH, ali bez objave identiteta navedenog parlamentarca.

Takođe, federalni revizori su utvrdili da su naknade stručnim saradnicima isplaćene u iznosu od 55.876 KM, ali da niko nikoga nije uslovio da prisustvuje sjednicama radnih tijela.

Revizija je konstatovala da nije vršeno ni umanjenje mjesečnog iznosa paušala izabranim članovima Predstavničkog doma za 10 odsto za svako odsustvovanje sa sjednice doma ili radnog tijela, kako je definisano člankom 8. Zakona o platama i naknadama u organima vlasti FBiH.

"Obračun plata za profesionalne poslanike vršen je bez evidencija prisustva na poslu.Takođe je utvrđeno za dio računarske opreme i mobilnih telefona u inventurne liste nisu uneseni inventurni brojevi. Tako, npr., knjigovodstveno iskazana 23 tableta, koji koriste fukcioneri jednog od Klubova, prezentovana je samo obavijest predsjednika Kluba da ih koriste članovi istog bez pojedinačnih zaduženja – navedeno je izvještaju federalnih revizora.

 

Izvor: Radio Sarajevo

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog