Republika Srpska

Prijedorčanka na njemačko tržište poslala 60 tona jagoda

Fabrika za otkup i preradu voća "Prijedorčanka" iz Prijedora ove godine otkupila je od svojih kooperanata 60 tona jagode koju je zamrznutu plasirala na njemačko tržište.

Direktorica Ljiljana Vukelić kaže da su izuzetno zadovoljni kooperantima, ali i kvalitetom jagode, čija je otkupna cijena bila 1,80 do 1,90 maraka po kilogramu.

"Jagoda je bila malo sitnija zbog ovogodišnjeg mraza, ali generalno vrlo mnogo prve klase. U avgustu već planiramo sadnju tri nova hektara jagode. Imamo nešto planiranih površina, ali pozivamo i ozbiljne proizvođače da nam se jave da bismo zajedno ušli u ovu vrstu proizvodnje", kazala je Vukelić I naglasila da “Prijedorčanka” na vrijeme i u skladu s ugovrima izmiruje I sve svoje obaveze prema kooperantima i dobavljačima.

U toku je uslužna prerada oko 1.300 tona višnje u koncentrat i duboko zamrznuti proizvod. Očekuju i da će za kooperante iz okruženja uslužno preraditi i oko 800 tona maline.

"To su kooperanti iz Banje Luke, Prijedora, Bihaća, Cazina... Ta već u kontinuitetu radimo nekoliko godina i nastavljamo te poslove", rekla je Vukelić.

 

Izvor: Avaz

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog