Zanimljivosti

Draženov "golf" dovezen ispod koša (FOTO+VIDEO)

Daleke 1983. godine Dražen Petrović je praktično sve dogovorio s KK Bosnom. Čekalo se samo da završi finale prvenstva Jugoslavije između Draženove Šibenke i Bosne i Petrović je trebao krenuti put Sarajeva.

Kako bi dokazao da misli ozbiljno, šef Bosne Stjepan Grubnić poslao mu je bijeli TAS-ov Golf "jedinicu" i sve je bilo spremno za njegov prelazak u Sarajevo.

Onda se dogodila "ona" utakmica u kojoj je Šibenka slavila 83:82 protiv Bosne i osvojila naslov prvaka. Dražen je zabio 40 koševa (bez trice, koja još nije bila uvedena), uključujući dva odlučujuća slobodna bacanja, i velika fešta mogla je početi.

Ali, Bosna se žalila da je zadnji prekršaj, iz kojeg je Dražen zabio slobodna bacanja, dosuđen nakon isteka vremena. Savez je utakmicu poništio i naložio da se igra majstorica u Novom Sadu, na što Šibenka nije pristala i na utakmicu nikad nije otputovala, piše Index.hr.



Naslov je dodijeljen Bosni za zelenim stolom i Dražen, nakon takve nepravde, jednostavno nije mogao otići u Bosnu.

Draženov otac Jole otišao je u Sarajevo platiti Golfa i Dražen je završio u Ciboni. Ostalo je istorija.



Dugo nakon Draženove smrti, mama Biserka vozila je i brižno čuvala legendarni golf, koji je  dovezen pred Draženovu spomen sobu na Baldekinu gdje će ostati kao uspomena.

"To je šibenska priča i ona u Šibeniku mora završiti", rekla je nedavno Biserka prije nego što je 34 godine stari Folksvagen stigao tamo gdje i pripada.

 
Izvor:N1/Index.hr 
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog