Zanimljivosti

Zatvorenici čuvaru spasili život

Američki zatvorenici iz zatvora u Džordžiji nagrađeni su nakon što su svom zatvorskom čuvaru spasili život poslije srčanog udara. Džoni Moats, šerif okruga Polk, izjavio je da je riječ o sitnim prestupnicima, kojima su kazne, zbog ovog herojskog čina, smanjene za jednu četvrtinu.

Naime, grupa od šest zatvorenika je sređivala lokalno groblje u momentu kada se njihov čuvar srušio na vrućini, usljed srčanog udara.

Odmah su njegovim telefonom pozvali hitnu, a zatim su počeli da izvode tehnike oživljavanja.

"Kada se to desilo uopšte nije više bilo bitno ko je zatvorenik, a ko je čuvar. Jedino je bilo bitno da pomognemo čovjeku kojem je pozlilo", rekao je Greg Vilijams.

Zatvorenici su odmah pritrčali zatvorskom čuvaru, skinuli mu pancir i započeli reanimaciju.

Nikome nije ni palo na pamet da mu uzme pištolj, već su samo iskoristili mobilni telefon da pozovu hitnu.

"Nikome nije bilo do bijega. Svi su uradili ono što su mogli, pomogli su našem policajcu", rekao je jedna zatvorski čuvar.

Porodica ovog čuvara, koji nije identifikovan, donijela je zatvorenicima ručak narednog dana, kako bi im se koliko toliko zahvalila.

Šerif Moats kaže da svaki zatvorenik dobija smanjenje kazne ukoliko učini neki herojski čin poput ovoga, ali naravno smanjenje mogu da očekuju samo manji prestupnici.

Naravno, ovaj čin dosta govori i o odnosu zatvorenika i čuvara, jer je očigledno da su imali jedan krajnje korektan odnos i prije ovoga što se desilo.

 

Izvor: Nezavisne 
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog