Vijesti

Dodik najavio: Povećanje penzija do kraja godine

Milorad Dodik rekao je da postoji namjera povećanja penzija u Srpskoj do kraja ove godine, te najavio i mogućnost povećanja plata iduće godine, ukoliko bude ostvaren rast bruto domaćeg proizvoda od tri posto.

Dodik je naglasio da je u prošloj godini bilo primjetno povećanje bruto domaće proizvodnje u Srpskoj od 2,9 posto, što je među najvišim stopama u regionu.

Navodeći da Srpska servisira sve obaveze i da realizuje značajne projekte, Dodik je podsjetio da se gradi auto-put od Banjaluke do Prnjavora, što je ozbiljna investicija za republiku veličine Srpske.

Predsjednik Srpske naglasio je da se sa kineskim partnerima razgovara o izgradnji dionice puta od granice sa Srbijom do Brčko distrikta, u planu je i izgradnja auto-put od Banjaluke do Bijeljine i dalje prema Beogradu, što je od ključne važnosti za razvoj Republike Srpske.

On je podsjetio da je prošle godine izgrađena Termoelektrana "Stanari", da su sagrađene i obnovljene mnoge škole i značajni objekti nakon poplava 2014. godine, grade se putevi i rekonstruišu mnoge saobraćajnice.

 

Izvor: Avaz 
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog