Politika

Govedarica isključio Lazića iz stranke, nezadovoljni najavljuju konferenciju za novinare!

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica donio je juče odluku o isključenju iz stranke Saše Lazića, odbornika u Skupštini opštine Gradiška i člana Opštinskog odbora SDS Gradiška!

Frontalu je potvrđeno da se isključenja dogodilo nakon što je većina članova OO SDS Gradiška napustila konstitutivnu sjednicu OO SDS nezadovoljna predloženim dnevnim redom i činjenicom da je, kako tvrde pojedini članovi, predsjednik OO Mirko Samardžija, iako OO nije bio konstituisan, predložio kanditade za članove GO SDS.

Kako saznajemo, ovom odlukom Govedarice nezadovoljan je veliki broj članova OO SDS u Gradišci, odbornici u SO Gradiška, te bivši predsjednik OD i poslanik u PS BiH Đorđo Krčmar, koji daju podršku Laziću.

Oni ističu da je simptomatično što je u pouci o pravnom lijeku navedeno da žalba ne odlaže izvršenje, što nije u skaldu sa Statutom starnke, te smatraju da se na ovaj način želi uticati na odnos snaga unutar OO partije.


Zbog nezadovljstva ovakvim odnosom predsjednika stranke prema većini članova u OO SDS Gradiška, za sutra u sali Skupštine opštine Gradiška zakazana je konferencija za novinare kojoj će, kako je najavljeno, prisustvovati odbornici u SO, poslanik u PS BiH Đorđo Krčmar, te predsjednici mjesnih odbora u kojima SDS imao dobre izborne rezultate.

 

Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog