Kultura

Kastel: Večeras tradicionalni ljetni koncert “Vrapčića”

Dječiji hor "Vrapčići" večeras će na tvrđavi Kastel održati tradicionalni ljetni koncert na kojem će talentovani mališani promovisati novi album "Ljubav spasiće svijet" i pjevati nove i stare hitove.

Raspjevani mališani izaći će na ljetnu pozornicu u 19.30 časova, a na koncertu će nastupiti i mnogobrojni gosti i prijatelji hora, među kojima su Sergej Pajić, pobjednica Đurđedvdanskog festivala Teodora Ratković i Katarina Praća i mnogi drugi.

- Završavamo sa našom godinom po prosvjetnom kalendaru i prestavićemo nove spotove, soliste i članove hora. "Tenis kraljica", "Đačka ljubav", "Nemam dara za slikara" samo su neke od 20 numera koje će mališani izvesti. Na ovaj način promovišemo dječije stvaralaštvo i muziku - rekao je rukovodilac hora "Vrapčići" Branislav Đaković.

Ističe da su poklonili veliki broj ulaznica, a da svi zainteresovani mogu kupiti karte na njihovom štandu na Trgu Krajine.

- Dio prihoda od prodaje ulaznica ide u humanitarne svrhe, za na­š fond za djecu kojoj je potrebna pomoć - kazao je Đaković.

Dječiji hor "Vrapčići" osnovan je 1993. godine. Do sada su objavili 14 albuma, sa više od 100 pjesama. Održali su mnogobrojne koncerte u zemlji i inostranstvu i učestvovali na festivalima dječije muzike.

 

Izvor: Glas Srpske

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog