Vijesti

Humani primjeri nehumanog rata

Redakcija Frontala u narednom periodu priprema seriju priča o humanim ljudima i djelima iz vremena zla, kojom želimo pokazati da je i tokom tragičnog rata na teritoriji BiH bilo onih koji su ličnim primjerima pokazivali da su prije svega ljudi.

Od proljeća 2009. godine, kada su portali bili nerelavantan izvor informisanja, pa sve do danas, Frontal je potvrdio da se istovremeno može biti objektivan, čitan i profesionalan.

Radeći bez bombastičnih vijesti i “žutila”, kroz svih osam godina postojanja, pozicionirali smo se kao medij kojem se vjeruje i koji objavljuje isključivo provjerene informacije, a tako ćemo i nastaviti.

Našim narednim serijalom priča o hrabrim i humanim ljudima iz najtežih ratnih vremena, bez obzira na vjeru i naciju, želimo da pokažemo da je na ovom području i tokom najstrašnih stradanja bilo ljudskosti i dobrote.

U potrazi smo za humanistima, svjedocima do sada neispričanih događaja, ali i onima koji su pomoć dobili, kada im je ona bila najpotrebnija.

Ne tražimo samo one koji su spaseni ili su spasavali tuđe živote, već i ljude koji su svojim ličnim primjerima pokazali da je ljudskost u ratu jedna od najsvetijih čovjekovih osobina.

Ukoliko ste bili akter ili imate priču o humanosti u najtežim ratnim trenucima javite nam se na e-mail: redakcija@frontal.ba , broj telefona 063/289-104 ili u inbox naših Facebook i Twitter stranica.


Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će budući status Republike Srpske u BiH zavisiti od rješavanja statusa Kosova?

Rezultati ankete
Blog