Kultura

Održana deveta Književna kolonija "Rijeka misli" (FOTO)

U Hašanima, rodnom mjestu književnika Branka Ćopića, danas je održana 9. Književna kolonija "Rijeka misli" koju organizuje teatar "Scena" Novi Grad.

Izvršni direktor "Scene" Srećko Marčeta rekao je danas da je književna kolonija pokrenuta radi afirmacije mladih pisaca.

"Tačno prije devet godina počela je da se razvija ideja okupljanja pisaca u rodnom mjestu našeg književnog velikana. Ideja živi i razvija se", rekao je Marčeta na mjestu gdje je nekad bila piščeva rodna kuća.

Stihove u Ćopićevu čast danas su, osim Marčete, govorili i Irena Plavšić, Zoran Plavšić, Renata Pavković i Gordana Savić.

Gosti književne kolonije ove godine bili su i glumac Hrvatskog narodnog kazališta /HNK/ Boris Miholjević i profesor na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu Ilija Smoljanović.


Nakon što su obišli mjesto gdje je nekad bila rodna kuća Branka Ćopića, učesnici književne kolonije su u biblioteci spomen-škole koja nosi književnikovo ime održali književni čas i nastavili druženje u Hašanima.

U Novom Gradu teatar "Scena" sinoć je organizovao književno veče "Rijeka misli" uoči današnje istoimene književne kolonije.

 

Izvor: SRNA

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog