Vijesti

Banjalučki DNS: Pitamo Balabana šta je konkretno uradio za interese građana?

Banjalučki Gradski odbor Demokratskog narodnog saveza oglasio se danas saopštenjem za javnost povodom dopisa dojučerašnjih članova ove partije Budimira Balabana, Nenada Šibarevića i Stojana Vukajlovića, u kojem navode da napuštaju stranku i podnose ostavke na funkcije u DNS-u.

“Obavještavamo javnost da je prije navedenog dopisa, Predsjedništvo Gradskog odobra DNS-a, na sjednici koja je održana u Banjoj Luci u petak, 14. jula 2017. godine, donijelo je odluku o pokretanju inicijative za isključenje g. Budimira Balabana iz stranke, a odluku o njegovom isključenju treba da potvrdi Predsjedništvo DNS-a na sjednici koja je zakazana za četvrtak, 20. jula.”, navodi se u saopštenju, dodajući da je Budimir Balaban poslao pismo medijima u kojem saopštava da napušta DNS-a tek nakon što je saznao za odluku Predsjedništva Gradskog odbora o njegovom isključenju iz stranke.

Iz banjalučkog DNS-a podsjećaju da je na ovogodišnjim unutarstanačkim izborima u Banjoj Luci učestvovalo 1.477 članova stranke i da su to bili najdemokratičniji izbori do sada.

“Naglašavamo činjenicu da na tim unutarstranačkim izborima gospodin Budimir Balaban nije dobio značajniju podršku za svoje političko djelovanje.  Činjenica je da je Balaban, od završetka lokalnih izbora 2012. godine do danas, pokušavao da pravi svoju privatnu grupaciju unutar DNS-a, nepoštujući stavove rukovodstav stranke. On je želio da sva kadrovska riješenja na nivou grada Banja Luka budu isključivo njegova nadležnost, ne konsultujući ni rukovodstvo, ni organe DNS-a. Podsjećamo da je Balaban gradonačelniku Igoru Radojičiću, bez saglasnosti Kadrovske komsije DNS-a, nedavno dostavio svoju ličnu listu kadrova za funkcije rukovodilaca gradskih preduzeća i institucija”, kažu u banjalučkom DNS-u.

U saopštenju se navodi da je Balaban na proteklim lokalnim izborima 2016. godine, iako je bio nosilac liste, forsirao samo osam svojih bliskih kandidata, ponašajući se kao da 27 ostalih kandidata DNS-a ne postoji.

“Imajući ovo u vidu, može se konstatovati da je licemjerno da se čovjek koji je zahvaljujući DNS-u, na funkcijama u Gradskoj upravi proveo punih 17 godina, danas poziva na interese građana, privrednika, akademske zajednice, kulturnih i sprotskih radnika, novinara i drugih profesija. Postavlja se pitanje zašto gospodin Balaban, koji je godinama bio načelnih odjeljenja u Gradskoj upravi, a potom predsjednik Gradske skupštine, do sada nije zastupao interese građana i stranke koju je predstavljao? Pitamo ga, šta je za tih 17 godina konkretno uradio za interese građana? Šta ga je sprečavalo da predstavlja interese građana kada je DNS to od njega tražio i očekivao? Gospodin Balaban zna da DNS u Banjoj Luci nije u vlasništvu „par ljudi“, kako sada piše, i da je upravo on od partije pokušao da napravi privatnu političko-interesnu grupaciju postavljajući sebi bliske kadrove na najodgovornije funkcije u gradskoj upravi”, navodi se u saopštenju Gradskog odborav DNS-a.

U istom saopštenju Gradska organizacija DNS-a zahvalila se Nenadu Šibareviću i Stojanu Vukajloviću na dosadašnjem radu i angažmanu u sprovođenju politike DNS-a .

“DNS je partija u kojoj se poštuju najviši demokratski principi i u kojoj interesi pojedinaca ne mogu biti važniji od interesa stranke i građana.  DNS će i dalje sprovoditi dosljednu politiku čuvanja prirodnih resursa, jačanja organa i institucija Republike Srpske i poštovaće volju građana iskazanu na demokratskim izborima. DNS će se zahvaliti na saradnji svima onima koji su partiju shvatili kao jedini način za ostvarenje svojih ličnih interesa, a ne priliku da rade u javnom interesu i za opšte dobro građana Republike Srpske”, zaključili su u banjalučkom DNS-u.

 

Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog