Zanimljivosti

Drinska regata: Foto galerija sa karnevala na vodi

Krajem 19. i početkom 20. vijeka rijekom Drinom suvereno su vladali, splavari koji su na svojim splavovima svakodnevno savladivali talase ćudljive rijeke Drine.

Oni su svojom splavarskom vještinom i izdržljivošću izazivali divljenje. Stogodišnje splavarenje Drinom prekinuto je izgradnjom hidroelektrane, a čuveni drinski splavari su morali da napuste svoju reku i svoje zanimanje.


U pokušaju da od zaborava otrgne barem dio ovog vremena, kada je na stotine splavara plovilo Drinom, Sportsko-turisticki centar »Bajina Bašta« svake godine organizuje “Drinsku regatu”.


Drinska regata je najstarija manifestacija turističko – rekreativnog karaktera na rijeci Drini koju  u spomen na drevnu tradiciju drinskih splavara organizuju S. T. C. “Bajina Bašta” i Opština Bajina Bašta.


Drinska regata je centralna turističko – rekreativna manifestacija koja bi trebalo da predstavi turističku ponudu ovog kraja. Regata je najposjećeniji događaj u Zapadnoj Srbiji i centralna ljetnja manifestacija na vodi. Ovaj hepening na Drini različitim sadržajima privuče desetine hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva.


Kako je bilo na ovogodišnjoj, koja je završena preteklog vikenda, ali i nekoliko pretodnih “Drinskih regata”, pogledajte na fotografijama.


Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog