Politika

Zvizdić prošle godine na putovanja potrošio 410.923 KM!

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić prošle godine je na putovanja potrošio 410.923 KM, od toga 403.548 na putovanja u inostranstvo, a oko 7.000 KM na ona u zemlji.

Prema podacima Kancelarije za reviziju zajedničkih iinstitucija utvrđenih kontrolom finansijskog poslovanja Generalnog sekretarijata Savjeta ministara BiH za 2016. godinu, ukupni troškovi službenih putovanja iznose 232.558 KM više nego prethodne godine.

Kako piše sarajevski "Dnevni avaz", povećanje rastrošnosti iz Sekretarijata su pokušali pravdati imenovanjem Kancelarije predsjedavajućeg Savjeta ministara te pojačanim aktivnostima zbog mehanizma koordinacije i početka pregovora za pristupanje EU.

Revizorskom kontrolom utvrđeno je da je u odnosu na prethodnu godinu uočeno povećanje broja lica koja čine delegaciju na službenim putovanjima predsjedavajućeg Zvizdića. Revizori su utvrdili da Zvizdić nije u skladu sa zakonom obrazložio svoje troškove reprezentacije, naročito one u inostranstvu. Zvizdić ima pravo potrošiti 6.000 KM mjesečno ili 72.000 KM godišnje iz budžeta na čašćavanja.

Prema revizorskim podacima, generalni sekretarijat Savjeta ministara BiH u 2016. godini potrošio je 3,3 miliona KM, što je za 300.782 KM više u odnosu na prethodnu godinu. Od tog iznosa na plate je potrošeno više od dva miliona KM. Revizorski izvještaj je otkrio da je Zvizdić formirao svoju kancelariju koja broji 17 ljudi, dok Sekretarijat ima, kako se navodi, 60 izvršilaca za obavljanje poslova.

 

Izvor: Dnevni avaz

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog