Svijet

Novi detalji oko novog “golfa 8”

Poznati su novi detalji oko dolaska potpuno nove generacije “Folksvagen golfa 8”, koji bi na tržištu trebao da se pojavi 2019. godine.

Novi “golf”, kako javljaja britanski AutoExpress, trebao bi biti predstavljen na salonu automobila u Frankfurtu, zajedno s električnim modelom I.D.

Suprotno ranijim najavama da će I.D. biti nosilac “Folksvagenove” budućnosti, temeljni model ostaje upsravo “golf”.

- Prioritet je “golf” jer će nova generacija biti naš temeljni proizvod, i to nam je u fokusu, Možete ga opet zvati Das Auto”, rekao je za britanski magazin šef kompanije “Folksvagen” Herbert Diess.

Kao što je i većina pretpostavljala, dizajn novog “golfa 8” ne donosi ništa dramatično, posebno u pogledu odnosa osnovnih dimenzija, a nešto moderniji izraz prednje strane obezbjediće atraktivnija svjetlosna grupa. Bočna silueta bi trebala otkriti niži položaj poklopca motora.

S druge strane, kabina će ponuditi potpuno novi doživljaj. Prekidači su već sada nepoželjni, a na novom “golfu” ustupiće mjesto digitalnim zaslonima. Kako javljaju agencije, biće povećana i ponuda prostora, a “osmica” će biti postavljena na modifikovanu MQB platformu, zbog čega će novi “golf” izgubiti i do 70 kg težine.

 

Izvor: Agencije

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog