Sport

Održan žrijeb za grupnu fazu Lige šampiona 2017/18

U kongresnom centru “Grimaldi forum” u mjestu Larvoto u Monaku održan je žrijeb za grupnu fazu Lige šampiona za sezonu 2017/18.

Žrijeb je odredio sastav grupa Lige šampiona za sezonu 2017/18.

Već dvije godine uzastopno prvak Evrope je madridski Real koji je svrstan u grupu H zajedno sa Borusijom Dortmund, Totenhemom i Apoelom.

Za “grupu smrti” mogla bi da bude proglašena grupa C u kojoj su Čelsi, Atletiko, Roma i debitant Karabah. Neće biti lako ni Olimpijakosu koji ide u grupu D zajedno sa bivšim šampionima Juventusom i Barselonom, kao i Sportingom iz Lisabona.

Istovremeno UEFA je na istom dešavanju dodijelila nekoliko nagrada. Onu za životno djelo dobio je Frančesko Toti koji je cijelu karijeru proveo u Romi, a po završetku prethodne sezone objavio je kraj karijere.

Za najboljeg golmana proglašen je Đanluiđi Bufon, čuvar mreže Juventusa, koji je u prethodnoj sezoni osam puta uspio da ostane nesavladan u mečevima Lige šampiona.

Najbolji defanzivac je kapiten Reala Serhio Ramos, koji je na kraju sezone podigao “Srebrnu amforu”. Nagrada za najboljeg vezistu otišla je takođe u “kraljevski klub” odnosno Luki Modriću, a potpuno očekivano najbolji napadač je Kristijano Ronaldo koji je u sezoni 2016/17 postigao 12 golova i imao je šest asistencija.

Najbolja fudbalerka za prošlu sezonu je Holanđanka Like Martens, koja je član Barselone od ovog leta. Ponovo očekivano za najboljeg igrača Evrope proglašen je Portugalac Kristijano Ronaldo, fudbaler Reala.

Grupa A: Benfika, Mančester Junajted, Bazel, CSKA Moskva

Grupa B: Bajern, Pari Sen Žermen, Anderleht, Seltik

Grupa C: Čelsi, Atletiko Madrid, Roma, Karabah

Grupa D: Juventus, Barselona, Olimpijakos, Sporting

Grupa E: Spartak, Sevilja, Liverpul, Maribor

Grupa F: Šahtjor, Mančester Siti, Napoli, Fejnord

Grupa G: Monako, Porto, Bešiktaš, Lajpcig

Grupa H: Real Madrid, Borusija Dortmund, Totenhem, APOEL

 

Izvor:vesti-online
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog