Republika Srpska

Do kraja 2017. novi letovi sa banjalučkog aerodroma

Aerodrom Banjaluka najavljuje nove letove do kraja godine nastavljajući da se bori sa niskim brojem putnika.

Generalni direktor aerodroma Miroslav Janjić kaže da su u toku razgovori sa nekoliko prevoznika, a objave o novim linijama očekuju se do kraja decembra

- Aviokompanije same odlučuju da li žele da pokrenu novu uslugu ili ne, niko nije zainteresovan da avion leti poluprazan. Postoji veliko interesovanje ozbiljnih avioprijevoznika za letove za Banjaluku - rekao je Janjić.

Aerodrom Banjaluka je saopštio da postoji zanimanje za letove za Cirih i Beč, kao i letove za Skandinaviju. Brisel Airlines je potvrdio svoj interes da leti u grad preko Sarajeva. Razgovori se takođe vode sa izraelskim i irskim prevoznicima.

Generalni direktor je nedavno priznao da pregovora sa kompanijom Wizz Air, sa kojom je prije nekoliko godina propuštena prilika za dogovor.

- Ne mogu reći da je to bila velika šteta, ali na neki način bila je prilika. Tuzla ima svoju strategiju rasta i ne bih želeo da to komentarišem, njihov razvoj je odvojen od našeg, imamo različite prednosti i potrebe. Kako to da nema niskocjenovnih kompanija koje lete iz Zagreba? Mislim da u tom pogledu možemo napraviti sličnosti između nas i Zagreba - rekao je Janjić.

On je istakao da aerodrom planira da godišnje upravlja sa oko 200.000 putnika u roku od tri godine.

 

Izvor: akta
Twitter
Anketa

Da li će budući status Republike Srpske u BiH zavisiti od rješavanja statusa Kosova?

Rezultati ankete
Blog