Vijesti

SNSD optužio “Soroš” za nasilno zauzimanje parlamenta, a zaboravio na Dodikovu podršku ovoj organizaciji

Savez nezavisnih socijaldemokrata danas je saopštio da je, nasilnim prekidom rada Narodne skupštine Republike Srpske, Savez za promjene krenuo u najopasniju avanturu do sada - rušenje parlamentarne demokratije, a time i Republike Srpske.

"Ovaj, do sada, neviđen akt nasilja prema demokratiji, potvrdio je da njihovo djelovanje nije ni opozicionio, ni alternativno, ni ideološko i što je najvažnije - sve što rade, rade bez podrške javnosti, koja je prije samo godinu dana na lokalnim izborima u Republici Srpskoj rekla šta misli o njihovom djelovanju", ističe se u saopštenju.

Iz SNSD-a naglašavaju da su "akciju nasilnog zauzimanja parlamenta osmislili dio političkog Sarajeva, ekipa Džordža Soroša i njegovog referenta Brajana Hojt Јia, koja je stigla u Republiku Srpsku, i dobro poznata ambasada u Sarajevu".

"Političko Sarajevo želi da uništi Republiku Srpsku, osoblje ambasade želi da uništi Milorada Dodika i SNSD. Šta žele SDS, PDP i NDP? Pošto nemaju prodršku javnosti, i to im je očito stavljeno do znanja, predloženo im je da krenu u rušenje najvažnijeg mjesta u državi - Narodne skupštine", navodi se u saopštenju.

SNSD poziva sve opozicione poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske da se okanu avantura i vrate u okvire normalnog ponašanja i parlamentarnoj diskusiji iz koje je uvijek kao pobjednik izlazila Republike Srpske, ma ko bio vlast ili opozicija.

"Sve drugo udaljava nas od osnovnog cilja - očuvanja države i njenih demokratskih institucija", poručili su iz SNSD-a.

Međutim, u ovoj partiji kao da su zaboravili da je upravo Vlada RS, iz perioda 1998. -2000.godine, koju je vodio Milorad Dodik, podržala aktivnosti “Soroša” u Republici Srpskoj.

 

Tekst Dodikove podrške Fondaciji “Soroš” još uvijek se nalazi se u novinarskim arhivama.

 

Frontal

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog