Region

Dačić: Od nas samo traže da priznamo Kosovo

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio da je sinoćna akcija hapšenja Srba na Kosovu nastavak pritiska na Srbe koji žive na KiM.

"Moramo da imamo pravne timove da pomognu u takvim situacijama. To je način zastrašivanja i poruka Srbima da mogu da ih optuže za sve i svašta, dokaz je da smo došli do toga da se pripadnici Crvenog krstva smatraju neprijateljima", kazao je Dačić gostujući u Jutarnjem programu RTS.

Dačić je ukazao da Srbija stalno mora da podsjeća na činjenicu, na svim međunarodnim skupovima, "a to je ako kažu da su Srbi izvršili geniocid iznesite podatke".

"A ti podaci su tragični, ali po Srbe. Slično je i sa Hrvatskom, gdje je nekada živelo 500.000 Srba a sada ih je mnogo manje. U Zagrebu je bilo 50.000...slično je i sa Prištinom", rekao je Dačić.

On je konstatovao da se pripadnici međunarodne zajednice konstantno ljute kada iznese takve podatke, ali napominje da se radi o činjenicama.

"Predsjednik Vučić je bio jasan - unutrašnji dijalog. Ali, oni misle da odmah treba da priznamo Kosovo. Samo to od nas traže", zaključio je Dačić.

 

Izvor: B92 
Twitter
Anketa

Da li će budući status Republike Srpske u BiH zavisiti od rješavanja statusa Kosova?

Rezultati ankete
Blog