Sport

Kroz pakao do zlata: Mačar i Ždrale stopama svoga trenera

Džudisti Randorija iz Istočnog Sarajeva, Uroš Mačar i Lazar Ždrale okitili su se zlatnim medaljama na juče održanom Borsa openu u Mostaru.

Učenici svjetskog šampiona Nemanje Majdova su na ovom Evropskom kupu za pionire, koji je oborio evropski rekord učesnika, bili najbolji u kategorijama, s tim da je Uroš Mačar dodao i srebro u konkurenciji starijih pionira, izgubivši u finalu, iako je do tog finala pomeo svoju konkurenciju.

Uroš je u kategoriji do 38 kilograma do zlata stigao pobjedama nad Orlandom Bratičevićem iz Hrvatske, zatim Italijanom, Tomasom Mistrijem, Srbijancem Matijom Jeremićem, i na kraju u finalu Stevanom Sadikuom iz Hrvatske.

Pakao od žrijeba imao je i Lazar Ždrale u kategoriji do 42 kilograma, koji je imao čak i jednu borbu više. Pred mladim džudistom iz Istočnog Sarajeva pao je prvo Rašo Tianov iz Bugarske, zatim Emirhan Akaj iz Turske, pa Daniels Strods iz Letonije, Ivak Šulc iz Holandije i u finalu Srbijanac Demir Hot.


Lazar Ždrale

Iako nije mogao da bude sa njima u Mostaru zbog ranije preuzetih obaveza, već je tu bio Ljubiša Majdov, Nemanja Majdov nije krio oduševljenje ostvarenim rezultatom svojih pulena, i istakao je da je ponosan na svoje šampione koji su još jednom pokazali da se nalaze na pravom putu, onom šampionskom.

Osim njih dvojice, medalje za Džudo klub Randori su osvoji i Igor Bjelica, te najmlađa Lana Erić. Oboje su se okitili bronzanim medaljama.

 Uroš Mačar

 

Izvor: sportdc.net

 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog