Vijesti

Čavić: Skandalozno imenovanje Radukića za glavnog revizora

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić smatra da je skandalozno i potpuno neprihvatljivo to što je vladajuća većina imenovala pomoćnika ministra finasija Republike Srpske za fiskalni sistem Jovu Radukića za v.d. glavnog revizora.

"Nažalost, od sinoć Glavna služba za reviziju javnog sektora RS je dio Ministarstva finansija RS i svi revizorske izvještaji institucija u kojima je SNSD, DNS i SP bit će pozitivni. Nakon postavljanja Jove Radukića glavna služba za reviziju više nema smisla da postoji", rekao je Čavić na vanrednoj konferenciji u Banjaluci.

Tvrdi da je Radukićevo imenovanje nezakonito, jer nije moguće imenovati v.d. glavnog revizora, u instutuciji koja bi trebala biti nezavisna u svom radu.

"Ovo je potpuno neprihvatljivo, jer ovo su stvari koje ne možemo tolerisati", ustvrdio je.

Čavić je ukazao i da se sinoć u parlamentu RS dogodila još jedna nezakonita aktivnost, razmatranje revizorskog izvješta o stanju budžeta RS u 2016., o kojem uvodno izleganje niko nije podnio.

Kada je u pitanju usvojena rezolucija o vojnoj neutranosti Republike Srpske, kazao je da je opozicija predlagala svoj dokument, kojim su preciznije definisani određeni stavove kada su u pitanju vojni savezi.

Naveo je da „zbog mentalne higijene“ ne želi da komentariše tvrdnje predsjednika RS Milorada Dodika, koji je jučerašnje ponašanje opozicije nazvao "nedoličnim i klovnovskim“.

Čavić je ponovio da su kršenje skupštinskog poslovnika te nezakonite i neustavne odluke vladajuće većine u Narodnoj skupštini Republike  Srpske prethodile prekidu sjednice.

 

Izvor: N1 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog