Svijet

"Indeks": Većina ruskih medija nije ni zabilježila posjetu Grabar Kitarović

Za razliku od nekih hrvatskih medija koji su posjetu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Rusiji predstavili kao veliki događaj, čini se da ruski mediji ne iskazuju isti nivo interesovanja i ushićenja, prenio je hrvatski portal "Indeks".

"Većina vodećih ruskih medija nije ni izvijestila o susretu Grabar Kitarović i ruskog predsjednika Vladimira Putina ili su to pak učinili usputno", navodi Indeks.

Dnevni list Komersant najavio je posjetu hrvatske predsjednice Rusiji, naglasivši da se taj dolazak dugo pripremao s hrvatske strane.

Istakli su da su odnosi Hrvatske i Rusije "na ledu od 2009. godine kad je Hrvatska ušla u NATO" i spominje se da protekle dvije godine Hrvatska u Moskvi nije imala ambasadora.

Navodi se i da taj ruski dnevnik piše da je svrha dolaska hrvatske predsjednice kako bi "sprovela svojevrstan inventar bilateralnih odnosa i ustanovila moguća područja buduće saradnje".

Ruski list napominje i da u hrvatskoj delegaciji nema ni ministarke spoljnih poslova ni ministarke privrede, iako će se u Moskvi održati rusko-hrvatski privredni forum.

Agencija Tas je objavila i kratki intervju s Grabar Kitarović, u kojem je predsjednica ozbiljno izjavila kako je uvjerena da Hrvatska može postati posrednica između Rusije i NATO-a, te da pogoršanje tih odnosa znači nestabilnost u Evropi, prenosi Indeks.

 

Izvor: RTS/Index

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog