Zanimljivosti

Dobra reklama sve proda, od početne cijene od 499 do 150.000 dolara za „hondu akord“ (VIDEO)

Mladi scenarista i režiser iz Los Anđelesa, Maks Lanman, napravio je zanimljivu i šaljivu reklamu kako bi oglasio za prodaju vjereničinu „hondu akord“, staru 21 godinu. Nije ni sanjao da će na ubrzo na „Ibeju“ dostići 150.000 dolara.

„Ti. Ti si drugačija. To radiš stvari na svoj način. To je ono što te čini jedinstvenom. Tebi ne trebaju stvari, jer si srećna sa onim što jesi. Novac ti nije važan, imaš sve što si uvijek željela. Izgled stvari ti nije važan, već da li rade.

A ovo? Ovo nije automobil. Ovo si ti. To je način života. Izbor. Tvoj izbor. Predstavljamo vam korišćenu 'hondu akord' iz 1996. godine. Automobil za ljude koji su već riješili šta će sa životom i samo im je potreban način da stignu negdje.

Luksuz je stanje uma“, završne su reči reklame.

Pet dana nakon što je „Zelenko“, kako je vozilo oglašeno na Ibeju, licitiranje je dostiglo 150.000 dolara, a snimak je na Jutjubu pregledan više od četiri miliona puta. Onda je Ibej zatvorio aukciju zbog „neobično visoke aktivnosti“.

„Neko u Ibejevom odjeljenju za sprečavanje prevara, ko nije bio upoznat sa reklamom i čitavom pričom, nije mogao da vjeruje da se 'honda akord' iz 1996. godine prodaje za 150.000 dolara i poništio je aukciju“, objasnio je Lanman.



Maks sa vjerenicom Keri Holenbek

Morali su ponovo da je oglase.

„Ovo je zaista bilo neočekivano, ali vjerujemo da će sve na kraju da ispadne dobro. Sve u svemu, veoma smo zahvalni zbog svega i što se reklama i priča dopala tolikom broju ljudi. Čitava prodaja bila je čudesna“, istakao je Lanman.

 

Izvor: RTS

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog