Republika Srpska

Osnovano UG "Misli dobro": Žele pomoći oporavku Republike Srpske

Okupljanje svih koji imaju znanje i ideje kako pomoći napretku Republike Srpske, ukazivanje na moguće pravce ekonomskog, kulturnog i socijalnog oporavka, glavne su ideje vodilje grupe entuzijasta okupljenih u Udruženje građana "Misli dobro", čije je rad ozvaničen danas u Banjaluci.

Kako je to na konferenciji za novinare naveo Žarko Marković, jedan od učesnika konferencije, u udruženje je uključeno oko 30-40 ljudi iz svih sfera društva, među kojima su privrednici, profesori, zdravstveni radnici, novinari, itd, a vrata udruženja su, kako je rečeno, otvorena za sve koji misle i vjeruje da mogu pomoći.

Prije nekoliko mjeseci puštena je u rad i web-stranica www.mislidobro.org, na kojoj je moguće naći sve interesantne činjenice za pokretanje samog projekta i onoga što ova grupa entuzijasta želi da radi.

"U vrijeme velikih demografskih, političkih, a posebno ekonomskih izazova s kojim se suočava RS i BiH, od presudnog značaja je da se u kreiranje budućnosti uključi struka i glasnije prezentuje znanje i snažnije se uključi  u stvaranje uslova za dijalog i pronalaženje novih rješenja", navedeno je u uvodniku web-stranice udruženja.

Inače, članovi Inicijativnog odbora Udruženja su: Saša Trivić, Marko Knežević, Saša Čekrlija, Nataša Tešanović, Srđan Šuput, Dalibor Tomaš i Sandra Gojković - Arbutina, glavna i odgovorna urednica "Nezavisnih novina".

 


Izvor: Nezavisne

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog