Vijesti

Dodik: General Mladić je istinski heroj i patriota

Za srpski narod general Mladić je istinski heroj i patriota koji je organizovao i vodio Vojsku Republike Srpske i spriječio genocid nad srpskim narodom u BiH i Hrvatskoj - naglasio je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da prostepena presuda Haškog suda generalu Ratku Mladiću, u uslovima nejednakog tretmana i selektivne pravde ovog tribunala, ne predstavlja iznenađenje jer je general bio unaprijed osuđen.
Predsjednik Srpske je rekao da presuda generalu Mladiću nije presuda srpskom narodu, već sramni šamar srpskim žrtvama i njihovim porodicama, te da u Republici Srpskoj niko ne vjeruje da je general kriv.

- Ovo nije presuda ni Republici Srpskoj, ni srpskom narodu, ni srpskoj vojsci. Ovo je pokušaj udara na slobodu čitavog jednog naroda - naglasio je Dodik.

On je istakao da je odnos Haškog suda prema Srbima nepravedan, da je struka u Hagu potpuno poražena i da je Hag onemogućio pomirenje u BiH.

- Iz udžbenika treba izbaciti sve o nepravednom Haškom tribunalu - rekao je Dodik, dodavši da je današnjom presudom i dosadašnjim odnosom Haškog tribunala prema Srbima zadat udarac, prije svega, Bosni i Hercegovini.

Dodik je rekao da će istorija jednog dana potvrditi da je Haški tribunal osnovan isključivo da sudi Srbima i s namjerom da ih satanizuje.

- Moramo se okupiti oko naših vrijednosti, oko naše Republike Srpske, a general ostaje legenda srpskog naroda. Treba da se okupimo i oko njegove porodice, da im pomognemo u ovim trenucima i da zajedno prebrodimo ovo teško vrijeme - naglasio je Dodik

Haški tribunal izrekao je danas prvostepenu presudu nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, osudivši ga na kaznu doživotnog zatvora.
 

 

Izvor: rtrs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog