Republika Srpska

Skupština grada Banjaluka o Nacrtu budžeta za 2018. godinu

Skupština grada Banjaluka danas će razmatrati Nacrt budžeta grada za 2018. godinu koji je planiran u iznosu od 129.370.000 KM.

U obrazloženju Nacrta budžeta navedeno je da su ukupna budžetska sredstva za narednu godinu manja u odnosu na rebalans budžeta za ovu godinu za 37,9 odsto.

Razlozi su to što su poreski i neporeski prihodi planirani za 2,4 miliona KM manje u odnosu na plan iz ove godine.

Osim toga, u plan budžetskih sredstava za ovu godinu bila su uključena kreditna sredstva za refinansiranje dugoročnog duga u iznosu od 71,57 miliona KM, te za finansiranje novog postrojenja toplane u iznosu od tri miliona KM, kao i sredstva kapitalne pomoći za izgradnju dječijeg vrtića u iznosu od milion KM i suficit iz prethodnog perioda u iznosu od 336.000 KM.

U okviru ukupnih budžetskih sredstava za narednu godinu, najveći udio imaju poreski i neporeski prihodi - 90 odsto, koji su projektovani u iznosu od 116,1 milion KM, što je za 2,4 miliona KM ili za dva odsto manje u odnosu na rebalans budžeta iz juna ove godine.

Odbornici će na sjednici razmatrati i Nacrt rebalansa budžeta grada za ovu godinu u iznosu od 229.435.000 KM, te prijedlog odluke o kratkoročnom zaduženju Grada za narednu godinu u iznosu do tri miliona KM za privremeno finansiranje deficita iz gotovinskog toka.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o davanju ovlašćenja gradonačelniku za otpis nenaplativih potraživanja, kao i prijedlog odluke o osnivanju fondacije "Evropska prijestonica kulture - Banjaluka 2024. godine".


Izvor: Srna

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog