Sport

"Vječiti" derbi za kraj istorijske jeseni srpskog fudbala

Najuspješnija jesen u novijoj istoriji srpskog klupskog fudbala, u kojoj su Crvena zvezda i Partizan izborili plasman u nokaut fazu Lige Evrope, završava se 156. večitim derbijem, koji ovaj put sa punim pravom može da se nazove: Evropski derbi. Meč se igra od 18 sati na stadionu u Humskoj.

Duel 22. kola Superlige Zvezda dočekuje sa devet bodova više u odnosu na aktuelnog šampiona, pa se slobodno može reći da crno-beli, koji u posljednjih pet međusobnih mečeva računajući i Kup ne znaju za poraz, imaju imperativ pobjede.

Ukoliko bi Zvezda pobijedila prednost na zimskoj pauzi bila bi 12 bodova, skoro nedostižna, čak i kad se prepolove bodovi, uoči plej-ofa.

Pravdu na 156. "večitom" derbiju dijeliće najbolji srpski fudbalski sudija Milorad Mažić. Njemu će pomagati Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, četvrti sudija biće Nemanja Petrović, a sudije iza gola Danilo Grujić i Nenad Đokić.

U sjenci derbija odigraće se preostalih sedam utakmica, a najzanimljiviji će biti lokalni derbi između Spartaka i Vojvodine, koja je bez trijumfa već šest utakmica, kao i gostovanje Radničkog iz Niša u Surdulici sa željom da upiše peti trijumf u nizu.

Raspored 22. kola Superlige: Bačka - Zemun (13 sati), Borac - Mladost, Čukarički - Rad, Javor - Napredak, Radnik - Radnički, Spartak Subotica - Vojvodina (15 sati), Mačva - Voždovac (17 sati), Partizan - Crvena zvezda (18 sati).

Tabela: Crvena zvezda 56 bodova, Partizan 47, Spartak 39, Radnički 36, Voždovac 35, Čukarički 35, Vojvodina 32, Napredak 31, Mladost 27, Radnik 25, Mačva 23, Zemun 21, Bačka 18, Borac 15, Javor 15, Rad 14.

 

Izvor: RTS 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog