Banja Luka

Evakuacija studenata iz Studentskog centra "Nikola Tesla"

Olujno nevrijeme koje je pogodilo Banjaluku prouzrokovalo je veliku materijalnu štetu na tri paviljona SC „Nikola Tesla“. Vjetar koji je duvao odnio je krovove na pomenutim građevinama, te je kiša koja je prethodnu noć padala, onemogućila normalno funkcionisanje i uopše boravak studenata u svojim sobama.

Trenutno prvi, drugi i treći paviljon nemaju struje a situacija je posebno kritična u prvom i drugom paviljonu gdje je voda došla do prizemlja.

Iz Studentskog parlamenta apeluju na nadležne organe i sve relevantne institucije da se hitno uključe u rješavanje ovog problema.

Takođe, traže hitnu evakuaciju iz pomenutih objekata, privremeno prekidanje nastave na svim fakultetima i objašnjenje od nadležnih kako je došlo do ove situacije. 

Na današnjoj vanrednoj sjednici proširenog kolegijuma, odlučeno je da će nastava biti obustavljena na sedam dana i da će evakuisanim studentima biti obezbjeđen prevoz kućama.

Podsjećamo da su juče domovi cijeli dan bili bez krova i iako se tokom predhodne noći očekivalo kišno vrijeme, niko ništa nije preduzeo u toku dana da spriječi katastrofu koja se desila.

 

Frontal
 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog