Kultura

Predstava banjalučkog Gradskog pozorišta „Jazavac“ premijerno u Norveškoj

Predstava „Mašin prvi paketić“ banjalučkog Gradskog pozorišta „Jazavac“ biće premijerno izvedena večeras u 18 časova u gradu Stavanger u Norveškoj.

Riječ je o autorskom projektu glumaca Smiljane Marinković, Velimira Blanića i Dragoslava Medojevića.

Dan kasnije predstava će biti izvedena dva puta u glavnom gradu Norveške, Oslu. Poslije toga, tokom decembra predstava će doživjeti banjalučku premijeru i gostovaće u Čelincu i Modriči.

Ovo je jedna od dvije predstave povodom novogodišnjih praznika na dječijoj „Juhu sceni“ Gradskog pozorišta „Jazavac“. Početkom decembra premijerno je izvedena predstava „Novogodišnje čizmice“ u režiji Aleksandre Spasojević. Obje predstave će imati više od četrdeset izvođenja sa dodjelom paketića našoj najmlađoj publici - saopšteno je iz „Jazavca“.

Nova predstava prati Djeda Mraza koji je sa svojim irvasima krenuo na put po svijetu da dobroj djeci donese paketiće.

Naša priča govori o djevojčici Maši koja se po cijeli dan samo duri i kmezi. Najčešća riječ koju ona izgovara tokom godine je „neću“. Zabrinuti roditelji razmažene djevojčice traže pomoć mađioničara Miše. On treba da nauči Mašu lijepom ponašanju, da bi prvi put dobila svoj novogodišnji paketić. Čarobnjak će morati da upotrijebi svoje pomalo „šašave“ trikova i čarobnu gitaru - najavljeno je iz „Jazavca“.

Autorska ekipa predstava je dobra poznata banjalučkoj publici. Smiljana Marinković, Velimir Blanić i Dragoslav Medojević predstavljaju tri generacije glumaca, a svoje kreacije podjednako uspješno ostvaruju na scenama za odrasle i za djecu.

 

Izvor: Glas Srpske 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog