Zanimljivosti

Gdje je i šta radi dječak Halil, junak filma "Lepa sela lepo gore"

Nakon malog Milana iz kultnog filma „Lepa sela lepo gore“, Kurir je uspio da pronađe i dječaka Halila, koga je tumačio Miloš Ðuričić iz Višegrada.

On, za razliku od Admira Šehovića, nije odabrao glumu, već ga je život natjerao da se iz rodnog grada preseli u Austriju.

- Imao sam veliku želju da postanem glumac. Nažalost, sudbina me je natjerala da dođem u Austriju. Moji roditelji su se rastali kad sam imao tri godine. Majka je otišla za Austriju, a ja sam ostao s tatom u Višegradu. Nakon snimanja filma moj otac je umro. Nisam imao kod koga da budem. Majka me je odvela i to je bio kraj jedne možda sjajne karijere - priča za Kurir Miloš.

Voli Bjelu i Pejakovića

Ðuričić u tuđini nije mogao da nastavi da se bavi poslom koji je zavolio, a i mlad se oženio.

- U Austriji živim od 1998. Završio sam gastronomiju i poslije toga sam se oženio. Život me nije štedio i mnogo sam se napatio u novoj tuđoj zemlji. Imam sina Stojana (8), koji nosi ime mog oca, i sada očekujemo drugo dijete. Trenutno se bavim transportom, radim za jednu veliku špediciju - objašnjava Ðuričić.

Ni on, kao ni njegov drugar Admir, nije imao problema zato što u ostvarenju Srđana Dragojevića igra dječaka druge vjere.

- Mogu iskreno da kažem da mi je to bilo nevažno. Nakon snimanja mi je bilo neobično što me ljudi nisu zvali po imenu, nego Halil, po liku koji tumačim - kaže Miloš.

Miloš kaže da se na snimanju „Lepih sela“ družio s Draganom Bjelogrlićem i Nikolom Pejakovićem.

- Ulogu sam dobio zbog recitovanja, zato što sam imao plavu kosu i oči. Snimali smo jednu scenu u selu Koritnik kod Višegrada. Nakon četiri mjeseca zvali su me da idem na nastavak snimanja. Od honorara sam kupio tada najskuplje patike „najki ermaks“, a ostalo sam dao ocu - kaže Miloš.

Napala ga Mica

Najviše će pamtiti scenu s Micom Trofrtaljkom.

- Prvog dana smo snimili čuvenu scenu koju ću zauvek pamtiti, onu gdje Admir nije htio da udari Micu kamenom u glavu, a ja nisam htio da mi gleda ćunu - prisjeća se nesuđeni glumac.

Susret s drugarom Admirom

Miloš i Admir preko Kurira ponovo su uspostavili kontakt.

- Čuli smo se prvi put nakon 20 godina. Ne mogu vam opisati svoja osjećanja. Sve slike su mi ponovo prošle kroz glavu. Presrećan sam što smo se vratili u detinjstvo - kaže Miloš.

 

Izvor: Kurir

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog