Vijesti

Za prvu fazu sanacije Banskog dvora 2,5 miliona KM

Gradonačelnik Banjeluke Igor Radojičić i predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović, obišli su danas Kulturni centar Banski dvor i najavili da će uskoro započeti rekonstrukcija zgrade ove institucije kulture.

Cvijanovića je naglasila da će Vlada RS finansirati prvu fazu obnove Banskog dvoru u iznosu od 2,5 miliona KM.

- Projekat je veliki i radiće se u nekoliko faza. Sanacija obuhvata obnovu krova, fasade, kao i druge neophodne radove. Banski dvor je ogroman resurs Banjaluke, ali i RS i vjerujem da će nakon sanacije ova institucija biti u punom kapacitetu – rekla je premijerka RS.

Radojičić je rekao da su ovo odlične vijesti za Banjaluku, jer je sada prilika da Banski dvor konačno počne da funkcioniše u punom kapacitetu.

- Dugo godina čekamo na ozbiljnu rekonstrukciju, a zanačajan dio objekta trenutno nije u funkciji, odnosno dosta prostorija nije u upotrebljivom stanju. Prva faza bi podrazumijevala zamjenu krova, zamjenu fasade i stolarije, a onda se može ući u sanaciju instalacija. Nakon rekonstrukcije, svi građani će dobiti multifunkionalan prostor za održavanje kulturnih i drugih događaja – naglasio je Radojičić.

Dodao da je Grad sada ušao u rekonstukciju užeg centra koji bi trebalo da dobije novi izgled, a Banski dvor je jedna od najznačajnih građevina u centru grada.

Domaćin današnjeg sastanka bio je direktor Kulturnog centra Banski dvor, Mladen Matović.

 

Izvor: Blic 
Twitter
Anketa

Ko je po vama obilježio tekuću godinu u BiH?

Rezultati ankete
Blog